Het voorbespreken van de uitvaart

 


Nadenken over je eigen levenseinde. Het is een taboe dat gelukkig langzaam wordt doorbroken. Wie erover nadenkt, doet zijn nabestaanden een groot plezier. Steeds vaker komt het voor dat men de uitvaart vooraf geregeld wil hebben. Dat kan om allerlei redenen zijn, bijvoorbeeld om de kinderen niet met de uitvaart te belasten; dat men zeker wil weten dat de uitvaart volgens eigen wensen wordt uitgevoerd; of dat men niet lang meer te leven heeft. In alle gevallen kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Wij komen indien gewenst (kosteloos) bij u thuis of in een verzorgingstehuis.

 

De voorbespreking

Een voorbespreking is een geheel vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze uitvaartbegeleiders, waarin al uw wensen en vragen rondom de uitvaart aan bod komen. Voorafgaand of tijdens dit gesprek ontvangt u van ons een zogenaamde Wilsbeschikking, zodat u - mocht u dit willen - zelfs al direct wensen op papier kunt zetten. Dit kunt u uiteraard ook zelf doen door het invullen van een eigen wensenformulier.

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid, uw uitvaart- en of levensverzekering(en), kosteloos te laten controleren op juistheid en voldoende financiële ruimte. 

 

De laatste wensen

Vooraf kunt u dus al vastleggen en afspreken hoe u de uitvaart wilt hebben. Of het een crematie of een begrafenis moet worden. De kist, of een wade, en de kaarten kunnen worden uitgekozen, de eventuele kerkdienst die aan de uitvaart vooraf moet gaan, de muziek, de sprekers en de consumpties kunnen al worden genoteerd.
 

Voor een crematie kan de asbestemming al besproken worden en bij een begrafenis het graf. Loop alles eens rustig door en u krijgt de uitvaart zoals u dat graag wilt. Onderteken de Wilsbeschikking (uitgegeven door Uitvaartzorg Noordenveld) of het eigen formulier waarop alles genoteerd staat en de familie zal dan aan uw laatste wensen moeten voldoen. 


 

U kunt de Wilsbeschikking kosteloos bij ons aanvragen via het contactformulier
(onder 'contact' in de menubalk)
.