Natuurbegraafplaats De Velden in Noordenveld
 

 

Natuurbegraafplaats De Velden ligt in de kop van Drenthe tussen Westervelde en Zuidvelde, vlakbij de provinciehoofdstad Assen. De natuurgebieden in deze omgeving zijn prachtig in elk seizoen. Het gebied is dunbevolkt en het landschap wordt gekarakteriseerd door beboste zandgronden en brinkdorpen. Het Norgerhout, tussen Zuidvelde en Norg bijvoorbeeld, is een van de oudste bossen van Nederland. Het is een unieke, rustige omgeving met een specifieke flora en fauna die uitnodigt tot bezinning. En daarmee is het een passende omgeving voor een natuurbegraafplaats.

Natuurbegraafplaats De Velden is zeven hectare groot en onderscheidt zich van andere natuurbegraafplaatsen, doordat het gelegen is op een plek met cultuurhistorische waarde. Het maakt deel uit van een oud landgoed dat nog door de oorspronkelijke familie wordt beheerd. De familie Tonckens woont en werkt hier al eeuwen. De kop van Drenthe is een gebied in Nederland dat al sinds de prehistorie wordt bewoond. Vierduizend jaar oude tumuli op het landgoed en het hunebed in Westervelde maken die historie zichtbaar. Het in standhouden van dit unieke erfgoed en de natuurlijke omgeving is het doel van het beheer van het landgoed.

 

 

 

 

Natuurbegraafplaats De Velden is elke dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig.

Voor vragen en het maken van een afspraak voor een rondleiding over Natuurbegraafplaats De Velden kunt u een email sturen naar:  natuurbegraafplaatsdevelden@gmail.com

 


Natuurbegraafplaats De Velden is 24 uur per dag telefonisch te bereiken voor het aanmelden en inplannen van een begrafenis. Het telefoonnummer is: 06-15360241

 

 


Postadres:
Natuurbegraafplaats De Velden
Hoofdweg 19
9337 PA Westervelde